AktualityKomerčné články

Päť tipov, kam na bicykli v okolí Zlatých Moraviec

obed
poradna
[sponzorovaný článok]

Kam ísť v okolí Zlatých Moraviec na nejaký zaujímavý cyklistický výlet? S tým vám zrejme dokážeme pomôcť. Prinášame vám totiž päť tipov, kam by ste sa mohli vybrať.

Cyklistické výlety sa v posledných rokoch stali na Slovensku mimoriadne populárnymi. Vďaka bicyklu totiž dokážete objaviť viacero miest ako pomocou klasickej túry a pritom si aj efektívne zacvičiť.

Trend cyklistických výletov sa ešte viac zvýšil príchodom elektrobicyklov, ktoré vás dokážu dostať aj na ťažko prístupné miesta, ktoré by ste pomocou vlastných síl len ťažko dosiahli. Tie najkvalitnejšie elektrobicykle z testov vám vydržia niekoľko rokov a vďaka dlhému dojazdu sa viete vybrať aj na také výlety, ako vám popíšeme nižšie. 

Hrad Hrušov 

Mimoriadne zaujímavým výletom, pri ktorom spoznáte prírodné a historické krásy Topoľčianok, je výstup na hrad Hrušov. 

Tu vás okrem zrúcaniny hradu Hrušov čaká aj krásna 9 kilometrov dlhá kolobežková trasa, ktorú, pochopiteľne, môžete absolvovať aj na vašom elektrobicykli. 

Počas tejto trasy sa môžete kochať nádhernou prírodou, keďže cesta vedie pomedzi rôzne lúky, lesy či polia. 

Čierny Hrad

Druhým zaujímavým hradom, ktorý môžete nájsť v okolí Zlatých Moraviec, a to konkrétne v záhadnom pohorí Tribeč, je takzvaný Čierny hrad, ktorý sa nachádza približne 2 kilometre od obce Zlatno. 

Z čierneho hradu dnes ostal už len obvodový válov s vnútornou priekopou, no stále ide o mimoriadne zaujímavý výlet, na ktorý sa môžete vybrať na svojom bicykli. 

Mauzóleum a park rodiny Migazziovcov 

Zaujímavý výlet si môžete urobiť aj prechádzkou v parku, ktorý domáci prezývajú ako Lipipark. V tomto parku sa nachádza Mauzóleum rodiny Migazziovcov, ktoré bolo postavené v roku 1887. 

V parku sa nachádzajú zaujímavé previsnuté smreky, ale určite zaujme aj architektúra samotného mauzólea, v ktorom sú uložené pozostatky Viliama Migazziho a jeho manželky. 

Vodná nádrž Tajch 

Vodná nádrž Tajch je umelo vytvorená nádrž, ktorá sa nachádza pri obci Nová Baňa. Okolie tejto nádrže ponúka veľmi veľa možností na rekreáciu a športové využite.

Zubria zvernica

V okolí Zlatých Moraviec je skutočne veľa miest, ktoré stojí za to vidieť, no jedným z tých najvýraznejších sú dubové lesy pri Topoľčiankach, v ktorých môžete ako na jedinom mieste na Slovensku vidieť zubra európskeho. 

Cez túto Zubriu zvernicu vedie náučný chodník, cez ktorý môžete prejsť aj na bicykli. Najväčšiu šancu vidieť tohto jedinečného cicavca máte vždy počas kŕmenia.

Pokiaľ zvolíte na návštevu týchto miest namiesto elektrobicykla ten horský, pri jeho výbere nezabúdajte aj na porovnanie bicyklov, vďaka ktorému dokážete zvoliť ten najlepší.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button